במחקר שנערך בספרד בשנת 2007 התגלה כאשר אנשים חולים בפסוריאזיס יש לכם בנוסף גם קצב חמצון כולסטרול גבוה יותר באשווה לאנשים שאינם חולים. תגלית זו גרמה לרופאים להבין שמכיוון שכולסטרול מחומצן שוקע בדפנות העורקים יותר עמוק ובכך מאיץ את מחלת טרשת עורקים והתקפי לב. המחקר בעצם בא להוכיח את הקשר הישיר בין מחלת הפסוריאזיס למחלות לב. עוד התברר ונמצא במחקר שאצל חולי פסוריאזיס יש רמת גלוטטיון נמוכה, זהו נוגד חמצון שמייצר הגוף וגם הרמה שלו נמוכה יותר בקרב חולי פסוריאזיס. החוקרים העלו את השערה שכאשר יש רמת חמצון נמוכה של נוגדי דלקת זהו בעצם תהליך המטיב עם ההחלמה אם ימצאו חומרים נוגדי דלקת ספציפים.
גלגל הצלה מהטבע
התקדמנו שנתיים בזמן מאז מחקר פורץ הדרך בספרד. בשנת 2009 התגלה כי הפוליפנולים הקיימים בשמן זית מעלים את רמות גלוטטיון בדם באופן ניכר. מכאן מהידע הקיים על חולי פסוריאזיס ורמות הגלוטטיון הנמוכות שלהם, המדעים הבינו שצריכה של ריכוז גבוה של פוליפנולים תשפר משמעותית את מצב העור ותפחית את המחלה. אז התחילו לחפש מאיפה אפשר למצוא את הריכוז הגבוה ביותר. ואכן התגלה כי שמן זית מכיל את הריכוז הגבוה ביותר בטבע של פוליפנולים. הפוליפנולים נחקרו במאות אלפי מחקרים ונמצאו כנוגדי חמצון ונוגדי דלקת בעלי השפעה רבה ואפילו התגלה שצריכה רבה של פוליפנולים מקטינה סיכון לסרטן, מחלות כלי דם ולב ומחלות נוירודגנרטיביות ובעצם מהווה טיפול טבעי לפסוריאזיס. בעקוב התגלית נעשו מאות מחקרים אשר איששו את הטיעוני החוקרים ואפילו איתרו את המסלול הביוכימי בו מתרחשת ההשפעה. לבסוף פותחה שיטה איחודית למיצוי הפרקציה המימית של זמן הזית ובעצם לרכז את הפוליפנולים וריכוז מאוד גבוה.